IJzersterk interieur design
Op maat gemaakt
Houten en metalen kasten op maat
Telefoon: 020 - 468 88 86
facebook transvormfacebook transvorm

Materialen beschrijving

Als basis worden altijd gegalvaniseerde of roestvrij stalen materialen gebruikt (Galvanolux, T-Metal of Steelcreation).

Vervolgens zijn alle combinaties, materialen, afmetingen en kleuren mogelijk. Unieke combinaties ontstaan door het gebruik van verschillende materialen zoals gegalvaniseerd metaal en roestvrij staal met hout, glas, HPL en plexiglas.

GALVANOLUX
Galvanolux is één van de vier basismaterialen voor onze interieur- en meubelontwerpen op maat. Met de materialen van Galvanolux is een uniek interieur op maat te creëren.

Dit basismateriaal is van gegalvaniseerd metaal. Het modulaire systeem kan op elke gewenste formaat worden geleverd.

De finishing touch is het gebruik van deuren, legborden, laden, zij- en achterwanden van metaal, hout of glas. Daarnaast kan met behulp van een oneindig kleurenpalet de gewenste kleur worden bepaald.

T-METAL
Eén van de vier basismaterialen voor onze interieur- en meubelontwerpen op maat. T-Metal is een stoer en onverwoestbaar systeem van gegalvaniseerd metaal.

De basis voor kasten op maat. Hoogte, diepte en breedte bepaal je zelf. Door te werken met metaal, glas en hout creëer je een industrieel interieur naar eigen smaak.

STEELCREATION
Steelcreation is één van de vier basismaterialen voor onze interieur- en meubelontwerpen op maat. De materialen van Steelcreation zijn van roestvrij staal.

De robuuste, tijdloze meubels worden op maat gemaakt waardoor elke hoogte, diepte en breedte mogelijk is. Ook met de materialen van Steelcreation maak je unieke combinaties door hout, glas, deuren, laden, wielen en zij- en achterwanden toe te voegen.

GEGALVANISEERD METAAL

Met Gegalvaniseerd metaal van 2 mm dik maken we zij- en achterwanden maar ook deuren, ladenfronts en strips voor op de stijlen. Het Gegalvaniseerd metaal voor de deuren en ladenfronts kunnen we ook om hout zetten, dan wordt het in totaal 18 mm dik.

Er kunnen kleine verschillen te zien zijn tussen het gegalvaniseerde plaatwerk en legborden van uw bestelling en dat wat u in onze showroom heeft gezien. Het gaat om eventuele 'vegen' en of kleine kleurverschillen. Dit is in het productieproces niet te voorkomen en dus wij hebben daar helaas geen invloed op. Uiteraard is onze kwaliteit altijd gewaarborgd!

GLAS
Ons glas kan worden gebruikt als tafelbladen, legborden, zij- en achterwanden en deuren.

Bij Draadglas kan het voorkomen dat de draad niet geheel horizontaal loopt en dat de draad kleine roestplekken bevat. Dit is in het productie proces niet te voorkomen en wij hebben daar helaas geen invloed op. Uiteraard is onze kwaliteit altijd gewaarborgd.

HOUT
Ons hout kan worden gebruikt als tafelbladen, legborden, zij- en achterwanden, deuren, ladefrontjes en als strips op de stijlen. Het hout kan transparant worden gelakt maar ook in een zijde- of hoogglanskleur of in een beits.

Omdat hout een natuur product is kan uw bestelling enigszins afwijken van de stalen die u in onze showroom heeft gezien. Er kunnen afwijkingen zijn in de kleur en/of patroon van de nerven. Uiteraard is onze kwaliteit altijd gewaarborgd!

HPL

Houten werkbladen, tafelbladen, deuren en legborden kunnen met HPL enkelzijdig of dubbelzijdig worden beplakt in een groot scala aan prachtige kleuren. Zowel in zijdeglans als hoogglans. HPL is de afkorting van High Pressure Laminate, ook wel laminaat of kunststofplaat. HPL is samengesteld uit een aantal lagen. Een harde transparante kunsthars bovenlaag - melamine - met daaronder een in kleur bedrukte papieren décorlaag. Vervolgens worden enkele lagen met fenolhars geïmpregneerd kraftpapier aangebracht.

Dit pakket wordt onder hoge druk en bij een zeer hoge temperatuur samengeperst tot een harde bekledingsplaat. Deze HPL-toplaag wordt aangebracht op een ondergrond van watervast multiplex. HPL bladen zijn niet poreus en glad van oppervlak, dus hygiënisch en makkelijk schoon te houden.

NATUURSTEEN

PLEXIGLAS
Kleurrijke, vrolijke en hippe kleuren in een ijzersterk interieurdesign
80 verschillende kleuren plexiglas!
Je kunt bij de ijzersterke meubelontwerpen op maat ook gebruik maken van plexiglas in 80 verschillende kleuren.
Hierdoor kun je spannende kleurencombinaties maken, passend bij je eigen interieur.

Toe te passen als:
zijwand
achterwand
deur (eventueel in een houten frame welke in elke gewenste kleur mogelijk is)
tafelblad òf bovenblad van een kast. Hier wordt dan een transparante glasplaat overheen gelegd.
Plexiglas heeft een goede lichtdoorlaat, is 10 x sterker dan glas en heeft laag soortelijk gewicht (de helft van het gewicht van glas.) Het is kleur- en lichtecht.

Door tempratuur stijging kan het zijn dat het plexiglas in uw meubel uitzet, dus bol gaat staan. Dit krimpt weer naar zijn normale formaat zodra de tempratuur weer zakt. Dit is kenmerkend voor plexiglas en kan helaas niet worden voorkomen. Uiteraard is onze kwaliteit altijd gewaarborgd!

KLEUREN VOOR METALEN MATERIALEN
Onze gegalvaniseerde materialen kunnen worden gecoat in 188 RAL kleuren en 4 hamerslag kleuren (licht grijs, antraciet grijs, blauw en groen).

KLEUREN VOOR HOUTEN MATERIALEN
Onze houten materialen kunnen worden gespoten in alle mogelijke kleuren, in zijdeglans en hoogglans.